Go to Top

Profil

Jeg hedder Eva Christine Mosegaard Amdisen, jeg er indehaver af Tegn og tekst, og jeg er en velfunderet sprognørd. Min livslange glæde ved det talte og det skrevne sprog har gjort mig til en nysgerrig og kompetent sprogbruger. Jeg kender til ordets magt og er ikke bange for at lege med sproget.

Jeg er af den overbevisning, at sproget skal have lov til at udfolde sig og rapse skønne nye ord fra andre sprog for herigennem at forny sig. Jeg værner om vore nordiske arveord (ord, som kan spores helt tilbage til de ældste danske og nordiske skrifter), som har en tryg og lun klang.

Dit sprog er i trygge hænder hos mig.

Bachelor i lingvistik og nordisk sprog og litteratur

Jeg er bachelor i lingvistik og nordisk sprog og litteratur. Denne uddannelse giver mig en solid, teoretisk baggrund, som sammen med min medfødte sproglige nysgerrighed gør mig til en grundig og engageret korrekturlæser, som altid har fokus på respekten for sproget.

Under min uddannelse har jeg arbejdet meget inden for det sociolingvistiske felt og har blandt andet skrevet opgaver om ordindlån fra engelsk, samtaleanalyse og stavevanskeligheder i indskolingen i folkeskolen.

Min korrekturvirksomhed har levet siden 2005, og jeg holder mig hele tiden opdateret med nye staveregler i tæt kontakt med Dansk Sprognævn. I løbet af årene har jeg læst korrektur på næsten alle typer tekst: fag- og skønlitterære bøger, magasiner, hjemmesider, brochurer, afhandlinger, skoleopgaver, krydsogtværser og brugermanualer.

Freelancere

Tegn og tekst har tilknyttet få, dygtige korrekturlæsere, som hjælper til, når der er travlt. Alle har en relevant uddannelse og erfaring.